- Nieuws
-
Uitgelicht
-
Uitgelicht
- Recent
-
- Magazine
-
Uitgelicht
-
Uitgelicht
- Recent
-
- Kiosk
- Columns
- Bedrijveninfo
- Adverteren
Selecteer Pagina
Air Liquide en Vopak hebben een memorandum of understanding (MOU) gesloten. De samenwerking richt zich op de import van ammoniak, het kraken ervan en de distributie van waterstof in Singapore.
De twee bedrijven willen infrastructuur ontwikkelen en opereren voor de import van ammoniak, het kraken ervan en de distributie van waterstof in Singapore. Zij beschouwen ammoniak als één van de meest efficiënte waterstofdragers die beschikbaar is voor het opslaan en transporteren van waterstof. Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak wil bij zijn terminal in Banyan ammoniak kunnen kraken, opslaan en via een waterstofpijpleiding transporteren.
“Waterstof en ammoniak hebben het potentieel om aanzienlijk bij te dragen aan Singapore’s overgang naar een koolstofarme economie”, verklaart Rob Boudestijn, president van Vopak Singapore. Hij voegt daaraan toe: “Nu Singapore zich voorbereidt op het ontvangen en verwerken van ammoniak voor energieopwekking en bunkering, biedt het kraken van ammoniak tot waterstof een extra toepassing om de industrie te helpen over te schakelen op koolstofarme grondstoffen. We zijn verheugd over de samenwerking met Air Liquide om de toepassing en commercialisering van industrieel ammoniak kraken in Singapore te versnellen.”
Air Liquide zet zich volgens managing director Zhang Xi van Air Liquide Singapore in om samen te werken met partners uit de industrie om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden ter ondersteuning van de inspanningen van Singapore om de CO2-uitstoot terug te dringen. “Air Liquide’s pilotinstallatie voor het kraken van ammoniak op industriële schaal is in aanbouw in België. We zijn er trots op dat we onze expertise kunnen inzetten om ammoniak met een laag koolstofgehalte te kraken tot waterstof met een laag koolstofgehalte, met als doel de koolstofuitstoot in industriële gebieden en moeilijk te verminderen sectoren te verminderen en zo een duurzamere toekomst dichterbij te brengen.”
Zie ook: Prijsverschil groene en grijze waterstof wordt kleiner