- Nieuws
-
Featured
-
Featured
- Recent
-
- Magazine
-
Featured
-
Featured
- Recent
-
- Kiosk
- Columns
- Bedrijveninfo
- Adverteren
Select Page
Studenten van de TU Delft zeggen een doorbraak te hebben gerealiseerd voor de hyperloop. Met het transportmiddel kan nu ook van baan worden gewisseld.
De hyperloop is een transportmiddel dat zich even snel voortbeweegt als een vliegtuig. De capsule zweeft in een vacuümbuis en ondervindt geen lucht- en rolweerstand. Hierdoor kan deze tot duizend kilometer per uur reizen. De hyperloop maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, maar wordt door magnetische voortstuwing voortbewogen. Dit werkt elektrisch.
Verschillende studententeams van de TU Delft zijn bezig met het doorontwikkelen van de hyperloop. Het team ‘Delft Hyperloop’ laat weten een doorbraak te hebben gerealiseerd. Het heeft een baanwissel aan het concept toegevoegd, wat ook is gedemonstreerd. Hierdoor is het mogelijk om de capsule een afslag te laten nemen naar een andere baan. Dat is belangrijk omdat dat cruciaal is voor de aanleg van een hyperlooptraject in Europa.
Volgens de TU Delft is het studententeam het eerste team ter wereld dat de baanwissel implementeert en op een testbaan van 42 meter heeft gedemonstreerd. In 2030 moeten de eerste testen op volledige schaal met passagiers plaatsvinden.