Selecteer Pagina

Intentieverklaring Alco met overheid

door | 11 okt, 2024 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Intentieverklaring

Archieffoto Europoort Kringen

Alco Energy Rotterdam heeft een intentieverklaring met de overheid gesloten. Hierin spreekt het af de CO2-uitstoot met ruim 70 procent te verlagen.

De intentieverklaring tussen de bio-ethanolproducent en de ministeries van Klimaat & Groene Groei en Infrastructuur & Waterstaat en de provincie Zuid-Holland is 10 oktober jl. gesloten. Deze afspraak geldt in het kader van het maatwerkbeleid van de Nederlandse overheid.

Inhoud intentieverklaring

Alco legt hierin vast een eerste stap te zetten naar verschillende concrete projecten die in 2030 de CO2-uitstoot van de bioraffinaderij in Rotterdam met meer dan 70 procent zullen verlagen. Dit is een reductie ten opzichte van de uitstoot van 2021. Alco laat weten hiermee een bijdrage te leveren aan de doelstelling van de overheid om in 2030 tot een CO2-vermindering van 55 procent te komen.

30-30-30

De bio-ethanolproducent heeft een ’30-30-30’-verduurzamingsstrategie opgesteld. Dit houdt in dat het bedrijf er tegen 2030 naar streeft om 30 procent minder energie te gebruiken, 30 procent meer hernieuwbare energie in te zetten ten 30 procent meer biogene CO2 op te vangen voor hergebruik of ondergrondse opslag.

‘Duurzame pionier’

“Wij zijn bijzonder trots dat wij deze intentieverklaring met de Nederlandse overheid kunnen ondertekenen”, licht Charles-Albert Peers toe, ceo van de Alcogroup. “Door deze ondertekening maken wij onze inzet duidelijk om onze reputatie van duurzame pioniers waar te maken.”

Zie ook: Maatwerkafspraak Air Liquide

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!