Selecteer Pagina

Start bouw CFC-proeffabriek

door | 9 okt, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws, Petrochemie

CFC-proeffabriek

Foto: ExxonMobil/LinkedIn

Bij de raffinaderij van ExxonMobil in Rotterdam is een begin gemaakt met de aanleg van de CFC-proeffabriek. Deze installatie maakt gebruik van een innovatieve technologie voor het afvangen van CO2.

Met het symbolisch in de grond plaatsen van een schop zijn de veldwerkzaamheden voor het CFC project bij de raffinaderij officieel van start gegaan. ExxonMobil zegt deze ‘interne groundbreaking-ceremonie’ als een belangrijke mijlpaal voor het project te beschouwen, ook vanwege het ‘vele werk’ dat al in het project is gestoken.

CFC-proeffabriek

ExxonMobil heeft samen met FuelCell Energy een technologie ontwikkeld voor het afvangen van industriële CO2-uitstoot. Hierbij wordt gebruik gemaakt van carbonaatbrandstofcellen. Deze CFC-technologie is uitvoerig op laboratoriumschaal getest en nu klaar om op industriële schaal verder te testen. De proeffabriek zal in 2026 in gebruik worden genomen.

Belofte

“Als deze technologie succesvol is, kan deze worden ingezet in onze andere fabrieken over de hele wereld en andere industriële bedrijven helpen hun uitstoot te verminderen. Het maakt deel uit van onze belofte om 20 miljard dollar te investeren in koolstofarme oplossingen. En er is nog zoveel meer dat we kunnen doen om onze uitstoot en die van anderen in Europa te verminderen – van waterstof tot lithium – als het juiste beleidskader er is”, aldus director government relations Europe Bart Vermeulen van ExxonMobil op LinkedIn.

Zie ook: Trots op CFC-pilot

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!