Selecteer Pagina

Circulands nieuwe naam Oosterhorn-Zuid

door | 24 sep, 2024 | Eemsdelta

Circulands

Still video Groningen Seaports

Groningen Seaports doopt het gebied Oosterhorn-zuid om in Circulands. Het biedt ruimte aan bedrijven om volledig circulair te opereren.

Het havenbedrijf maakte de nieuwe naam onlangs bekend. Circulands wordt een duurzaam en circulair industriepark, dat ruimte biedt aan bedrijven die zijn in de circulaire industrie en groene chemie. Het terrein wordt opgebouwd met gerecyclede materialen en er is ruimte voor ‘veel groen’, aldus Groningen Seaports. Daarmee moet het park een balans bieden tussen industriële activiteiten en een gezonde leefomgeving voor omwonenden.

Circulands

“We hebben ideale omstandigheden gecreëerd om hier het circulair industriepark van de toekomst te realiseren. Circulands laat zien dat industrie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan”, verklaart ceo Cas König van Groningen Seaports.

Hergebruiken

In het voorjaar van 2022 maakte Groningen Seaports bekend circa 40 miljoen euro te investeren in het gebied. Toen al was het doel het gebied te ontwikkelen tot een industriepark waarin bedrijven samenwerken om reststromen te hergebruiken en duurzame energie-oplossingen te implementeren. Sustainable Fuel Plant (SFP) en Circtec zijn nu doende er een fabriek te bouwen.

Zie ook: Veel CO2-reductie binnen handbereik

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!