Selecteer Pagina

Extra inspecties voor Neste

door | 9 jul, 2024 | Nieuws, Veiligheid

Extra inspecties

Foto: Neste

Neste is door de provincie Zuid-Holland onder verscherpt toezicht gesteld. Dit betekent dat er onder meer extra inspecties komen.

De provincie stelt dat de afgelopen jaren ‘veel (zware) overtredingen’ zijn geconstateerd bij de raffinaderij van Neste in Rotterdam. Op advies van DCMR heeft de provincie de raffinaderij onder verscherpt toezicht gesteld, wat onder meer inhoudt dat er extra inspecties komen. Verder moet het bedrijf een plan van aanpak opstellen, waarin het aangeeft hoe het het naleven van de regels structureel wil verbeteren.

Extra inspecties

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Meindert Stolk vindt dat Neste een reactieve houding heeft. “DCMR heeft niet het vertrouwen dat zonder steviger ingrijpen de situatie op korte termijn in voldoende mate wordt verbeterd.” Volgens Neste voert het bedrijf ‘een constructieve dialoog’ met DCMR en is het druk bezig de maatregelen uit het plan van aanpak door te voeren. “Neste is volledig toegewijd om te voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving en te zorgen voor de veiligheid van medewerkers, de nabije omgeving en het milieu.”

Zie ook: Shell stopt bouw biobrandstoffenfabriek

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!